CONSULTANTA

Când dorești ca investiția ta să fie executată în timpul propus și la costurile cele mai bune, atunci ai nevoie de un manager de proiect. Poate pentru tine graficele Gantt și Microsoft Project nu prea îți spun multe dar pentru noi acestea impreuna cu experiența și seriozitatea noastră fac santierul dvs. să fie în parametrii optimi.

CONSULTANTA

Oferim consultanta cu privire la majoritatea problemelor ce tin de proiectarea investitiilor imobiliare, dintre care enumeram:
I. Consultanta in alegerea unui teren sau a unei constructii vechi.
Orice teren are o serie de conditionari/restrictii de construire. Acestea sunt de mai multe tipuri, dintre care enumeram:
1. geometrice – retrageri obligatorii, procent maxim de ocupare a terenului (POT), coeficient de utilizare a terenului (CUT) inaltime maxima, aliniere la cornise sau la fronturi construite existente functionale – orasul este impartit in zone functionale in care sunt permise unele utilizari si nu sunt permise altele
2. legale – unele parcele sunt grevate de servituti
3. tehnice – cu privire la calitatea terenului de fundare

Cladirile vechi sunt chiar mai problematice decat terenurile. De cele mai multe ori ele sunt construite dupa standarde mult mai permisive decat cele curente. In momentul in care se intentioneaza realizarea de modificari ale unor cladiri vechi regulamentele cer aducerea respectivelor cladiri intr-o stare semnificative de timp, in general de ordinul anilor, chiar daca nu intotdeauna. Cunoasterea prealabila a acestor etape, a costurilor si a problemelor legale asociate va poate permite realizarea unui plan de afaceri realist – conditie a unei investitii de succes.

AVIZARE SI AUTORIZARE

Societatea noastra asigura, la cererea clientului, pregatirea documentatiei necesare obtinerii urmatoarelor acte necesare in vederea construirii: certificat de urbanism, avize si acorduri cerute prin certificatul de urbanism, autorizatie de construire.

Noi ne ocupam de obtinerea avizelor, acordurilor si autorizatia de constructive.

URMARIRE DE SANTIER

Proiectantul este obligat prin lege sa fie prezent pe santier la anumite faze cheie ale construrii, denumite faze determinante. Aceasta prezenta este deci acoperita de costul de proiectare. Deasemenea, pe santier pot aparea situatii neprevazute in proiect si care se vor solutiona de catre noi tot in cadrul onorariului de proiectare.

Este insa indicata prezenta regulata a proiectantului pe santier, nu doar in situatiile specificate mai sus. Acest lucru este recomandabil pentru orice constructie, dar indispensabil pentre cele mari si/sau complexe. Aceaste vizite regulate (in functie de caz, pot fi zilnice, o data sau de doua ori pe saptamana) se vor face in afara valorii contractului de proiectare, ca un onorariu

in care sa se respecte standardele curente de construire. Ceea ce conduce la necesitatea unor investitii substantiale, uneori chiar mai mari decat ar fi necesar pentru construirea unei cladiri noi de aceeasi dimensiune.
Consultarea unui specialist inaintea achizitionarii unui teren sau a unei cladiri existente va poate scuti de neplacerea de a constata post factum ca respectivele bunuri imobile nu indeplinesc cerintele dumneavoastra sau ca este necesara o investitie prea mare in acest scop

  1. Consultanta cu privire la viabilitatea unei investitii – studiu de fezabilitate.
    O investitie imobiliara se desfasoara in etape pe parcursul a unei perioade semnificative de timp, in general de ordinul anilor, chiar daca nu intotdeauna. Cunoasterea prealabila a acestor etape, a costurilor si a problemelor legale asociate va poate permite realizarea unui plan de afaceri realist – conditie a unei investitii de succes.

III. Consultanta cu privire la sisteme constructive, materiale de constructii.
Diversele sisteme constructive si materiale de constructii existente pe piata raspund fiecare in mod diferit la criteriile de calitate privitoare la cladiri. Este necesara definirea clara a criteriilor specifice pentru fiecare cladire pentru a se putea face o selectie in cunostinta de cauza.

STUDIU DE FEZABILITATE

Consultanta cu privire la viabilitatea unei investitii – studiu de fezabilitate.

O investitie imobiliara se desfasoara in etape pe parcursul a unei perioade lunar.